Hengelo – Texas, in memoriam for Sjef Willemen, featuring Guy Forsyth

Deze tv-documentaire werd door BMTV gemaakt ter promotie van de release van “Red Dress” en “The Pleaser”.

Een muzikaal dubbelportret van twee excentrieke persoonlijkheden: de Texaanse blues- en americanagigant Guy Forsyth en de Hengelose huisarts Sjef Willemen, beter bekend als Doc-O-Zone. De film beschrijft hoe een toevallige ontmoeting in Austin leidt tot een vriendschap waarin de liefde voor de bluesmuziek en het delen van passies centraal staan. Met oud en nieuw beeldmateriaal van live optredens, interviews met Guy Forsyth en producer André Zweers vanuit de US, en aanbevelingen van Johan Derksen en Erwin Nyhoff, die destijds met The Prodigal Sons regelmatig op dezelfde podia speelde als Guy.

De Guy Forsyth Band werd in Europa geïntroduceerd door Sjef Willemen, de Hengelose huisarts die ook dichter en muziekliefhebber was en speciaal het platenlabel Lizard Discs oprichtte om een CD van Guy uit te brengen. Twintig jaar en vele albums en tours later, op 18 juli 2014, is Guy met zijn band in Metropool voor de release van twee nieuwe CD’s die Lizard Discs samen met hem uitbrengt, ter nagedachtenis aan Sjef. Eén daarvan is samengesteld uit nog niet eerder geproduceerd materiaal van het legendarische concert in Metropool in 1993, toen Guy’s allereerste CD ‘High Temperature’ werd opgenomen.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>